Dvoufaktorová autentifikace

Znáte to z elektronického bankovnictví. Po přihlášení Vám dorazí na mobil SMS s jednorázovým kódem, případně musíte přihlášení potvrdit tlačítkem v  mobilní aplikaci Vaší banky.

Úplně stejně funguje ověření přihlášení i u Google. Nastavení je jednoduché a vy si tak výrazně zvýšíte zabezpečení účtu.

Stačí se připojit do nastavení mého účtu a vybrat položku "Přihlášení a zabezpečení". Pokud jste zde poprvé, doporučuji projít si "Kontrolou zabezpečení", která Vám odhalí problémy a nabídne také jejich řešení.











Pokud si chcete pouze nastavit dvoufázové ověření přístupu, pokračujte do sekce "Přihlášení do Google", kde uvidíte současný stav vašeho způsobu přihlašování.











Zde vidíte, že dvoufázové ověření je vypnuto. Kliknutím na text "Vypnuto" spustíte průvodce, který Vás v češtině provede všemi kroky. Určitě si z podporovaných způsobů dvoufázového ověření vyberte možnost "Výzva Google" (Google Prompt).

Jedná se o nejpohodlnější způsob přihlášení. V mobilu Vám vyskočí okénko s textem "Pokoušíte se přihlásit z jiného počítače?" Na vás je pouze tlačítkem Ano/ Ne potvrdit, zda se přihlašujete doopravdy vy. 

Popsaný způsob zabezpečení funguje v Androidu i iOS.

Radovan Jansa | www.jansa.info

Komentáře